Egyetemistának lenni a Sapientia EMTE Kolozsvári Karán – járványidőben is

Laborgyakorlattól, táncórán át a virtuális stúdiótúráig, a Virtuális Nyílt Napokon betekintést nyújtunk a kar járványhelyzet alatti működésébe. Bemutatjuk néhány oktatónkat, szakkínálatunkat, és főként diákjainkat, akik arról mesélnek, miért jó sapientiás hallgatónak lenni.

Egyetemista életérzés az otthon kényelméből!

Fontos, hogy a középiskolások megfelelő, biztos forrásból értesülhessenek a továbbtanulási lehetőségeikről, éppen ezért tettük bárki számára elérhetővé az eseményeket, amelyek teljesen online zajlanak, így mindenki könnyen be tud csatlakozni az ország bármely pontjáról. További információk a Facebook eseménynél.

Mire lehet számítani a nyílt napokon?

Az tematikus napokon az egyes szakok, tanszékek kerülnek bemutatásra:

  • április 26. – Környezettudomány Tanszék

  • április 27. – Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Tanszék

  • április 28. – Jogtudományi Tanszék

  • április 29., a Tánc Világnapja – Média Tanszék: Táncművészet szak

  • április 30., a Magyar Film Napja – Média Tanszék: Filmművészet, Fotóművészet, média szak

A virtuális nyílt napok lehetőséget adnak arra, hogy az érdeklődők első kézből szerezzenek információt a karon folyó oktatásról, szakmai és szabadidős tevékenységekről, a diákéletről, illetve, ha bármilyen kérdésük van a felvételit illetően, azt most közvetlenül feltehetik az adminisztrációs személyzetnek minden nap ugyanabban az időintervallumban 14:30 és 16:00 óra között.

Számos érdekességgel készültünk az ,,ide’’ látogatóknak: bemutatjuk a kar különböző felületeit és programjait, élőben jelentkezünk a karról, online órába, labor-, tánc- és stúdiógyakorlatba nyújtunk bepillantást, valós idejű kerekasztal-beszélgetések során értesülhetnek az adott tanszék sajátosságairól, előkutattunk néhány fotót az archívumból, délutánonként pedig sikeres jelenlegi és volt hallgatóinkkal beszélgethetnek. 

Emellett egy egészhetes nyereményjátékkal is készültünk. A tavaly bemutatott 360.kv.sapientia.ro platformon el fogunk rejteni 12 Sapi-szörnyet. Aki ezeket megtalálva megoldja a szörnyecskéktől kapott feladatot és a helyes választ beküldi a játékról szóló bejegyzésben található linkre, esélyes a 3 darab TechOne S2 Pro aktivitásmérő karóra egyikére.

A Sapientia EMTE Kolozsvári Karán minden kellő információt biztosítani szeretnénk ahhoz, hogy mindenki a számára legjobb döntést tudja meghozni egyetemi továbbtanulását illetően.

Részletes program a honlapon.

Szeretettel várunk mindenkit!