Város:
Tudományág:
Leírás
Programok
A szakkollégiumról...

A Marketeam szakkollégium egy szakmai közösség, ahol a leendő és a tapasztalt marketingesek együtt dolgoznak a marketing legújabb kihívásain. Összegyűjti és megosztja azt a marketing tudást és tapasztalatot, amely elengedhetetlen bármely szervezet számára. Marketeam szakkollégium célja olyan marketing szakemberek képzése, akik valós és helytálló megoldásokat tudnak nyújtani a vállalatok számára a marketing stratégia és taktika, valamint a digitális marketing területén. Tagjai a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának hallgatói, szaktól és évfolyamtól függetlenül. A szakkollégisták családias környezetben és jó hangulatban fejleszthetik készségeiket különböző tevékenységek keretében, mint például képzések, tudományos tevékenység, vállalati tanácsadás, diákoknak szóló versenyeken való részvétel, konferencia-, tábor- és szakmai rendezvények szervezése. A szakkollégiumi tevékenység mentorálását a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának és a Budapest Corvinus Egyetem oktatói biztosítják.

Programok

Képzések

A Marketeam szakkollégium képzésekkel segíti tagjai szakmai fejlődését. Ilyen képzések az Excel program kezelés, Power Point prezentáció készítés, pályázatírás, projektmenedzsment, önéletrajzírás és munkahelyi interjú, Photoshop program kezelése, Google Adwords stb. Ugyanakkor nagy hangsúlyt kap az önképzés is. Tudományos tevékenység A szakkollégium tagjai éves szintű marketing és egyéb tematikájú kutatásokban vesznek részt. A korábbi kutatások közül megemlíthetjük a Digital Marketing Headhunt, a mesterséges intelligencia fogyasztói elfogadása, az önvezető autók fogyasztói elfogadása és az influencer marketing projekteket. A kutatási eredmények az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencián kerülnek bemutatásra.

Vállalati tanácsadás

A vállalati tanácsadási tevékenységek keretében a diákok gyakorlati tapasztalatra tehetnek szert különböző iparagákban. Korábbi együttműködések a következő területekre fókuszáltak: pénzügyi szolgáltatások (OTP Bank), turizmus (Travelminit), divatipar (Magyar Turisztikai Ügynökség), kerékpár szállítás (Uebler) stb. A szakmai ismereteken túl a tanácsadási tevékenység segíti a csapatmunka fejlesztését is.

Szakmai konferencia – A Marketing Nyílt Napok

A Marketing Nyílt Napok a Marketeam Szakkollégium kiemelt éves rendezvénye, célja egy ismeretterjesztő fórumot létrehozni a diákok és a szakemberek között valamely aktuális marketing téma körül. 2009-tól minden évben egy-egy témára összpontosítva olyan előadásoknak, beszélgetéseknek, képzéseknek adott otthont a rendezvény, melyekre nemcsak a sajtó, de más karok diákjai, valamint a vállalatok vezetői és szakemberei is felfigyeltek. Az elmúlt évek kiemelt témái közt volt a vállalati társadalmi felelősségvállalás, a marketing és digitalizáció, a start-up marketing vagy az employer branding.

Versenyeken való részvétel

A Marketeam szakkollégium tagjai számára lehetőség nyílik részt venni különböző hazai és nemzetközi szintű versenyeken. Az utóbbi években kiemelkedően szerepeltek tagjaink az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencián, a BESPIRITED, a L'Oreal Brandstorm, a Mastercard Case Challenge, illetve az Országos Városmarketing versenyeken.

Tábor és csapatépítés

A MarkeTeam Tehetségtábor évente kerül megrendezésre 2009 óta különböző helyszíneken, mint például Torockón, Jósikavalván vagy Árokalján. A Marketeam Tehetségtábor célja intenzív szakmai képzések szervezése, csapatépítés, kirándulás és nem utolsó sorban a tehetséggondozás. A csapatépítést az év során olyan tevékenységek is erősítik, mint például a mikulásozás, kvíz esték vagy informális gyűlések.