Leírás
Programok
A szakkollégiumról...

Az MCC Kolozsvári Egyetemi Program kolozsvári, alapképzésen tanuló diákok számára biztosít ingyenesen magas színvonalú egyetem melletti képzést, rögtön a felsőoktatás első napjával kezdődően. Programunkban felkaroljuk a legkiemelkedőbb egyetemistákat. Motiváló közösséget, megfelelő környezetet és lehetőségeket biztosítunk számukra, hogy tehetségüket maximálisan kibontakoztathassák és fejlődjenek.

A program az alapképzés három évét öleli fel, magyar nyelven zajlik, ingyenesen, a Kolozsvár központjában található, erre a célra kialakított tréningtermünkben. Az első évben Juniorképzésben (főként készségfejlesztés) vesznek részt a hallgatók, míg a második- és harmadik évben Szakirányos oktatásra kerül a sor (főként szakmai kurzusok a szakirányaink területein: Erdély-tanulmányok, Média és kommunikáció, Nemzetközi kapcsolatok és gazdaság).

Célunk olyan döntéseikért felelősséget vállaló, közösségükért tenni akaró, szakmailag kiváló fiatalok nevelése, akik vezetői tapasztalattal rendelkeznek, és jól kommunikálnak idegen nyelveken. Mindehhez biztosítjuk a tanulási környezetet, neves oktatókat és a legkülönfélébb szakmai programokat, amelyek segítségével a Programban részt vevő egyetemisták a legjobbak között is kiemelkedővé válhatnak.

További információk a weboldalunkon.

Programok

A KEP első állomás a Juniorképzés, melybenleginkább készségfejlesztő kurzusokat vehetnek fel a diákok,, amelyek között megtalálhatóak a különböző soft-skilleket fejlesztő kurzusok (pl. prezentációtechnika, beszédtechnika, retorika, kutatáselmélet, íráskészség stb.), de egyéb szakmai kurzusok is (jog, közgazdaságtan, politikai filozófia stb.). A KEP-es diákok ezen kurzusok mellett ingyenesen vehetnek részt, az általunk biztosított román és angol nyelvórákon, hogy nyelvi kompetenciájukat is fejlesszék.

A szakirányos képzés megkezdése a KEP második állomása, ahol a másod- illetve harmadéves hallgatók három szakosodott képzés közül választhatnak (Erdély-tanulmányok, Média és kommunikáció, Nemzetközi kapcsolatok és gazdaság). Ebben a két évben már kevesebb a készségfejlesztés, a hangsúlyt a szakmai kurzusokra fektetjük a nyelvórák mellett. Ezek elvégzése után a KEP-ből elballagott hallgatóink elismervényt kapnak a munkájukról.

A KEP-es diákok számára igyekszünk kialakítani azt a motiváló közösséget, ahol bátran ki mernek bontakozni és igazi barátokra lelni, így a szakmai képzések mellett fontosnak tartjuk, hogy folyamatosan közösségi programokat is szervezzünk. Ilyen a már hagyományos gólyatáborunk, évnyitó díszvacsoránk, félévzáróink, de összegyülünk Mikulás várásra, karácsonyi bulira, farsangkor. Sportnapokat és játékesteket is szoktunk szervezni a csapatnak, illetve tanulmányi utakat is, amennyiben van rá igényük.