Kik vagyunk?

A Felvi.ro a romániai felsőoktatási intézmények magyar nyelvű gyűjtőhelye, az első számú tájékozódási forrás a középiskolások és egyetemisták számára. Országos egyetemi lista, szakkereső, szálláslehetőségek, iránytű az egyetemista léthez – minden megtalálható egy helyen, ami könnyebbé teheti a továbbtanulást és az egyetemi élet megismerését a diákoknak. Portálunk a középiskolásoknak és az egyetemistáknak egyaránt kínál megoldásokat, hiszen nemcsak a pályaválasztást segíti, hanem kreditszámláló funkciója révén hasznos lehet a már hallgatói jogviszonyban lévő fiataloknak, ugyanakkor a munkaközvetítői oldalak felsorakoztatásával segít nekik diákmelót találni. A Felvi.ro komplexitását évről évre további szolgáltatásokkal egészítjük ki, az adatbázisokat pedig minden felvételi időszak előtt frissítjük, hogy mindig naprakész információkkal szolgáljunk.

Mivel foglalkozunk?

Középiskolásoknak ajánljuk

Egyetemek, főiskolák, szakok
A Felvi.ro adatbázisában az összes romániai felsőoktatási intézményt összegyűjtöttük neked, hogy ne vessz el az információk áradatában.Te csak megadod a szűrés feltételeit, és a keresőmotor máris kidobja a hozzád illő egyetemeket és szakokat. Böngészés közben akár el is mentheted a kedvenceid, ugyanakkor egy kérdőív kitöltésével azt is kiderítheted, melyik szak passzol hozzád a leginkább.

Diákszervezetek és kapcsolatháló
Tudjuk, hogy az egyetemista lét nem csak a tanulásból áll, ezért listáztuk, hogy a nagyobb egyetemi városokban milyen magyar diákszövetségek vagy hallgatói önkormányzatok működnek, és hol lehet követni a programjaikat. Ma már a legtöbb szak rendelkezik szakosztállyal vagy szakkollégiummal, ahol az évfolyamtársaiddal és a többi hallgatóval is kapcsolatot teremthetsz.

Szálláslehetőségek
Egyetemi bentlakás vagy albérlet? Bármelyiket is választod, portálunkon mindkét megoldásról találsz információkat, hiszen a bentlakások elérhetőségei mellett az összes albérletközvetítő oldalt is összesítettük.

Egyetemi szótár és jó tippek
Elsőévesként több olyan fogalommal és kifejezéssel találkozol majd, amelyekkel eddig még csak köszönőviszonyban sem voltál. Ne aggódj, mi segítünk neked eligazodni az egyetemi fogalmak között, és még pár hasznos tippet is adunk, hogyan éld túl az első évet!

Egyetemistáknak ajánljuk

Kreditszámlálás
A Felvi.ro kreditszámlálójával könnyedén bevezetheted a tantárgyaidat, azok kreditszámát és a kapott jegyet, majd a számláló automatikusan átlagot számol neked. Ha regisztrálsz az oldalra, félévenként elmentheted az adatokat, és még módosítani is tudod a jegyeidet.

Diákmeló
Összegyűjtöttük neked az ország összes munkaközvetítő oldalát, csoportját vagy eseményét. Böngéssz a száznál is több lehetőség közül, és nézd meg, milyen munkák érhetők el a városodban.

A Felvi.ro portál az Országos Magyar Diákszövetség szellemi terméke és tulajdona.

Projektgazda: Országos Magyar Diákszövetség

Főtámogatók: Nemzeti Együttműködési Alap, Miniszterelnökség, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Az Országos Magyar Diákszövetségről

A Felvi.ro ötletgazdája az Országos Magyar Diákszövetség (OMDSZ). Az OMDSZ a romániai egyetemi városokban működő magyar egyetemi hallgatók szervezeteinek érdekvédelmi és képviseleti szövetsége. 1990-ben alakult, létrehozói a kolozsvári, a marosvásárhelyi, a brassói, a jászvásári, illetve a nagyváradi magyar diákszövetségek voltak, és rövid időn belül tagszervezetté vált a temesvári diákszervezet is. Az Országos Magyar Diákszövetségnek jelenleg hét tagszervezete van a nagyobb egyetemi városokban, ezek a Felvi.ro projekt partnerei is.

  • Brassói Magyar Diákszövetség
  • Bukaresti Magyar Diákszövetség
  • Csíkszeredai Hallgatói Önkormányzat
  • Kolozsvári Magyar Diákszövetség
  • Kolozsvári Hallgatói Önkormányzat
  • Marosvásárhelyi Hallgatói Önkormányzat
  • Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség
  • Nagyváradi Magyar Diákszövetség és Temesvári Magyar Diákszervezet
  • Partiumi Keresztény Egyetem Diákszervezet
  • Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége

Az OMDSZ célja az országban tanuló magyar diákok érdekeinek védelme és képviselete a megfelelő fórumokon, de fontosnak tartja a tehetséggondozás támogatását és a tagszervezetek közötti kapcsolat megerősítését is. Az OMDSZ támogatja a tagszervezetek érdemi tevékenységét és vezetőinek fejlődését.

A Felvi.ro rövid története

Felvi.ro elődje az Egyetemi Kalauz nevű kiadvány volt, amelyet az OMDSZ 1997-től 2013-ig adott ki. Emellett felvételi tájékoztató körutakat szervezett, több városba is ellátogatva. A kiadvány továbbtanulási útmutató volt magyar diákoknak, amelyben a romániai egyetemek szakkínálata és a felvételivel kapcsolatos információk szerepeltek. A körutak során a kiadványban megtalálható információkat kiegészítve, tájékoztatást nyújtottak a diákéletről, a bentlakásokról, a diákszervezetekről, az ösztöndíjakról és a szórakozási lehetőségekről. 2020-ban, hét évvel az utolsó Egyetemi Kalauz kiadása után, az OMDSZ akkori vezetősége és tagszervezeti hálója megreformálta az eredeti ötletet, és alkalmazkodva a középiskolások jelenlegi igényeihez, a digitális térben hozta létre mindazt, amit régen a kiadvány és a körút biztosított.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!
Név
E-mail
Üzenet

Felelős kiadó:
Országos Magyar Diákszövetség

Szerkesztőség:
kapcsolat@felvi.ro

Sajtókapcsolat:
press@felvi.ro

Hirdetéssel és megjelenéssel kapcsolatos információk:
sales@felvi.ro

Szerkesztők

OMDSZ-elnök
Felvi.ro projektmenedzser
Weboldalmenedzser