Előfelvételi tájékoztató a marosvásárhelyi “George Emil Palade” Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány és Technológiai Egyetemre

A Marosvásárhelyi “George Emil Palade” Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány és Technológiai Egyetem előfelvételit hirdet az Orvostudományi, Fogorvostudományi, Gyógyszerészeti, Műszaki, „Petru Maior” Bölcsésztudományi valamint a Közgazdaság- és Jogtudományi Karok keretében működő, 2021. szeptemberében induló 3 és 4 éves képzési szakokra. 

Előfelvételi vizsgára beiratkozhatnak:

  • a 2021-ben érettségiző középiskolások (XII. osztályosok),
  • azon jelöltek, akik az előző évekből szárazó érettségi diplomával rendelkeznek,
  • valamint azok, akik második egyetemként szeretnék ezeket a képzéseket választani.

A jelentkezők beiratkozása kizárólag a felvételire létrehozott online platformon történik. 

2021. szeptemberben induló 3 és 4 éves magyar nyelvű oktatási programok:  

  • Az Orvostudományi Kar keretében működő, a Romániai Felsőoktatás Minőségét Biztosító Ügynökség  (ARACIS) által akkreditált, 4 éves ÁLTALÁNOS ASSZISZTENS képzés. 
  • A Műszaki Kar keretében működő, a Romániai Felsőoktatás Minőségét Biztosító Ügynökség  (ARACIS) által jóváhagyott 3 éves INFORMATIKA képzés. 

Az Előfelvételivel kapcsolatos információk, az eljárás szakaszai, teendők és határidők (az előfelvételi kalendáriuma), pontszámítás, a beiratkozáshoz szükséges dokumenumok és a MOGyTTE előfelvételin meghirdetett összes oktatási programja elérhető az egyetem honlapján.

Forrás: A Marosvásárhelyi “George Emil Palade” Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány és Technológiai Egyetem – Felvételi Iroda