Leírás
Programok
Szolgáltatások
A diákszervezetről...

A Bukaresti Magyar Diákszövetség a fővárosban tanuló magyar anyanyelvű egyetemi hallgatókat tömörítő ifjúsági szervezet, melynek szerepe a képzések és kikapcsolódási események megszervezése és lebonyolítása, valamint a Bukarestben tanuló magyar diákok érdekképviselete. A szervezet 1998 óta látja el ezt a feladatát a Bukaresti Petőfi Művelődési Házban és körülbelül 30 aktív tagot tartunk számon. Fennállásunk több, mint 20 éve alatt a bukaresti magyar kulturális és társasági élet egyik elengedhetetlen eleme lettünk. A BMDSZ eseményei más diákszövetségektől eltérően igen családiasak, jellemző rájuk az oldott hangulat, egy befogadó és nyitott közösség vagyunk, ahol minden a fővárosba érkező magyar egyetemista megtalálja a helyét.

Itt a helyed!

BMDSZ

Programok

Szervezetünk minden évben felkeresi a Bukarestbe érkező magyar hallgatókat és bekapcsolja őket az aktív diákéletbe. A gólyaösszerázók után, minden évben megrendezésre kerül a BMDSZ gólyakirándulás és gólyabál is, így a gólyáknak lehetőségük van megismerni az idősebb korosztályokat és a fővárosi magyar diákélet szerves részévé válni. Mindezek mellett havi rendszerességgel szervezünk tematikus bulikat, játékesteket, képzéseket, aktív filmklub is működik a szervezeten belül, valamint társszervezői és alapítói vagyunk Havasalföld és Dobrudzsa egyetlen magyar néptáncegyüttesének, a Bercsényinek. Minden évben szervezünk sítábort a Madarasi Hargitára, beerpong bajnokságokat, borkóstolót, sporteseményeket, de sok más színes és érdekes programot is kínálunk a fővárosi magyar diákoknak.

Szolgáltatások

  • Egyetemi tájékoztató középiskolásoknak

Évente igyekszünk eljutni minél több erdélyi középiskolába, ahol beszámolunk a fővárosi diákélet előnyeiről és érdekességeiről, folyamatosan konzultálunk a Bukarest iránt érdeklődő diákokkal.

  • BMDSZ Iroda

Az irodánk folyamatosan tájékoztatást, segítséget és érdekképviseletet biztosít az itt tanuló diákoknak. A központi irodánk címe: Bukarest, 5. kerület, Natiunilor Unite Sugárút, 6. szám, 050121, de elérhetsz minket a Facebook oldalunkon keresztül is.

  • Bercsényi Baráti Néptánckör

Diákszervezetünk tagjai a bukaresti Ady Endre Líceum diákjaival közösen ápolják a magyar hagyományokat egy amatőr néptáncegyüttes keretein belül, amely rendszeres fellépője a bukaresti magyar eseményeknek, de kiszállásokon is részt vesz Havasalföld és Dobrudzsa különböző részein.