Leírás
Programok
Szolgáltatások
A diákszervezetről...

A Hallgatói Önkormányzat folyamatos segítséget nyújt a tanárok és a diákok közti kapcsolattartásban, illetve minden információ a HÖK-ön keresztül jut el a vezetőségtől a hallgatókig. Emellett az egyetem és a kar vezetőségével karöltve, a döntéshozó szervekben (Kari Tanács, Szenátus) képviselik a diákok érdekeit. A képviselők részt vesznek a felvételi bizottságok munkájában, a tudományos és szakmai diákkörök szervezésében, a hallgatók egyetemmel kapcsolatos tanulmányi-, ösztöndíj-, támogatási és egyéb ügyeinek intézésében. Segítik a hallgatók hazai és külföldi oktatási, kulturális és tudományos képzési kapcsolatainak építését, az egyetem szellemével összhangban álló egyetemen kívüli tevékenységek folytatását. A Hallgatói Önkormányzat szervezeti felépítését (Közgyűlés, Elnök, Alelnökök, Elnökség, Szakos Hallgatói Érdekképviselet, Szaktestületek), valamint ezek pontos működési elveit, megválasztásuknak módját és feladatkörüket a Szervezeti és Működési Szabályzat tartalmazza.

Ezen kívül a HÖK felel a diákok jókedvéért is.

Programok

Éves rendezvények:

  • Összerázó hét

Bemutatja az egyetemi lehetőségeket és kihívásokat egyaránt. Az egyetemi év megnyitó mozzanata, egy egyhetes rendezvény, mely alatt az elsőévesek megismerik az egyetemi kampuszt, és a felsőbbéveseket. Továbbá magába ölel úgy ügyességi és csapatösszerázó, szórakoztató programokat, amik által jobban megismerhetik egymást, barátságokra tesznek szert, mint különböző programok kezelését (pl: Neptun rendszer), illetve a felsőbbévesek tapasztalatait vizsgákról és tantárgyakról.

  • Gólytábor

 Ez a hétvége az elsőévesekről szól. Meghatározza a további egyetemi éveiket mostantól egészen a ballagásig. Ez az a rendezvény, ami évek múltán is mosolyt csal az arcukra, törtneteiket felemlegetik és itt alakulnak ki az életre szoló barátságok. Ez a hétvége adja meg azt az érzést az elsőéveseknek, hogy mostmár teljes mértékben egyetemistának tekinthetőek. Tartoznak valahová.

  • Gólyabál

A gólyákat a szakok választják ki, és célja, hogy kiderüljön, hogy ki: a legtalálékonyabb, a legviccesebb, ki az aki legjobban belopja magát a közönség szívébe aszerint, ahogyan a szakját bemutatja.

  • Mikulás Kupa

A résztvevők különböző sport eseményeken vesznek részt, az aula díszbe borul és ‘angyalkák’ osztogatják a cukorkákat. Az eseményen filmmaratonokat tartunk esténként, a klasszikus tantermek mozitermekké alakulnak, a hallgatók forrócsokit, teát, popcornt fogyasztanak és célja a meghitt karácsonyi hangulat kialakítása.

  • Műhelytábor

A HÖK tagjait kovácsolja össze, az eredményes munka érdekében. Ezen a hétvégén a diákszövetség azon tagjai vesznek részt, akik már aktív tagok, vagy aktív tagokká szeretnének válni. Az eseményen képzéseken vesznek részt. Itt betekintést nyerhetnek egy rendezvény lépésről lépésre történő megszervezésében, továbbá, a szervezők segítenek nekik, hogy felismerjék, miben tudják a legjobban segíteni az önkormányzat munkáját, illetve fejlesztik a csapatban való együttműködéshez szükséges készségeiket.

  • Tudományos Diákköri Konferencia (TDK)

 Tehetséges diákjaink mutatják be saját dolgozataikat valamilyen tudományos témában. Az első olyan rendezvény amely lehetőséget ad a hallgatóknak, hogy a tanultakat felhasználva egy tudományos dolgozatot készíthessenek, amely érdekli őket, továbbá egy remek lehetőség, hogy a szakuknak megfelelő cégek felfigyelhessenek a tehetséges diákokra. A legjobb dolgozatok, díjat és pénzjutalmat nyernek.

  • Állásbörze

Ez a rendezvény egy lehetőség a cégek és a hallgatók számára egyaránt. Célja, hogy a cégek a számukra legmegfelelőbb, tehetséges diákokat alkalmazzák, illetve a hallgatók lehetőséget kaphatnak különböző gyakornoki állásokra, nyári gyakorlatok elvégzésére. Jobban megismerhetik azt, hogy a későbbiekben a szakmában való elhelyezkedéskor milyen feladatoknak, elvárásoknak kell megfelelniük.

  • Varjútábor

A felsőbb éves diákoknak szervezik az elsőévesek, hogy együtt tölthessenek egy hétvégét a régi idők emlékére. Tevékenységét és célját tekintve ugyanaz mint a gólyatábor, hiszen az meghatározza a hallgató egyetemi éveit. Ez a rendezvény egy nosztalgia, visszaemlékezés.

  • Ballagás

Ez az utolsó redezvény amiben egy egyetemi hallgató részt vesz, ami róla és neki szól. Ez a rendezvény pontosan annyira meghatározó, mint a gólyatábor, vagy az összerázó hét, hisz amennyire fontos az, hogy valami hogyan kezdődött, úgy annyira fontos az is, hogy milyen véget ér.

Programok Középiskolásoknak:

  • Nyílt napok

Azoknak a diákoknak szól, akik a középiskola, líceum befejezése után egyetemre készülnek, vagy akik még nem döntötték el, hogy szeretnének-e tovább tanulni. Az esemény bemutatja, hogy miért érdemes a mi egyetemünket választani. Milyen lehetőségeket, milyen kapcsolatokat kínál nekik az egyetem, illetve mit tanulhatnak azok akik a Sapientia mellett döntenek. Mindezt kreatívan, egy olyan nyelven amit mindannyian értünk. Diáknyelven.

Szolgáltatások